Ημερολόγιο ΕκδηλώσεωνMy Hot Spots

Συνδέσου και φτιάξε τον δικό σου προσωπικό οδηγό!

Ανήσυχο καλλιτεχνικά, το νησί φαίνεται να ζει σε έναν πυρετό δημιουργικότητας και έμπνευσης όλο τον χρόνο, που φτάνει στην κορύφωσή του με το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Λήμνου. Εκδηλώσεις διάσπαρτες στη Μύρινα και στα χωριά που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια ο Δήμος, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις παράλληλες δράσεις των ντόπιων καλλιτεχνών, τοπικών συλλόγων κι εργαστηρίων.

Λαϊκοί ζωγράφοι γέννημα θρέμμα της Λήμνου, καταξιωμένοι εικαστικοί με καταγωγή από το νησί ή ξένοι που πολιτογραφήθηκαν στην καρδιά Λημνιοί, νέοι που ζουν στην Αθήνα αλλά με το βλέμμα στο βόρειο Αιγαίο, στρατευμένα νιάτα που υπηρετούν στη Λήμνο τη θητεία τους, συμπράττουν σε καλλιτεχνικά δρώμενα που θα κάνουν τις στιγμές σας πιο μελωδικές, στοχαστικές και πολύχρωμες, σε χώρους ιδιαίτερα ατμοσφαιρικούς.

Η εσωτερική αυλή του Γυμνασίου της Μύρινας γίνεται πλατεία για μια παράσταση της Λαϊκής Σκηνής της Λήμνου, από τις πιο δραστήριες ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες του Αιγαίου, ενώ δυο κτίρια-στολίδια στο Ρωμέικο Γιαλό, το Παρθεναγωγείο και το Χριστοδουλίδειο, μεταμορφώνονται σε γκαλερί για τις εκθέσεις που παρουσιάζονται εδώ, σε ένα νησί με μεγάλη παράδοση και δραστηριότητα στις εικαστικές τέχνες.

Ρεσιτάλ ακορντεόν κι «Επτά τραγούδια θα σου πω» στα ελληνικά, ιταλικά και τούρκικα, μαγικές οι μουσικές βραδιές κάτω από τα άστρα στους ανεμόμυλους του Κοντιά και στο μετόχι της Μητρόπολης στο Καρπάσι. Ταραντέλες με τους Encardia, το «πάρτυ των παιδικών μας χρόνων» από τον Σύλλογο «Λημνιοί εν Δράσει» στα πλαίσια του θερινού Lemnos Festival με την υποστήριξη του Δήμου, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες σαν το Μανώλη Φάμελλο και τους Ιμάμ Μπαϊλντί, μιούζικαλ δρόμου, εικαστικές εκθέσεις από την υπερδραστήρια Πινακοθήκη στον Κοντιά. Το νου σας γιατί πάντα κάτι «τρέχει» στη Λήμνο. Μην το χάσετε!

Pin It