Ημερολόγιο ΕκδηλώσεωνMy Hot Spots

Συνδέσου και φτιάξε τον δικό σου προσωπικό οδηγό!

Αν βρεθείτε στη Λήμνo τέλη Αυγούστου, μη χάσετε αυτή την εμπειρία. Παρακολουθήστε μία παράσταση αρχαίου δράματος, σε ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της ελληνικής αρχαιότητας και του Αιγαίου, στη γη του Φιλοκτήτη.

Το Φεστιβάλ Ηφαιστείας, ως πολιτιστικός θεσμός της δημοτικής αρχής του νησιού, μετρά μόλις μερικά χρόνια ζωής, όταν, ένα αυγουστιάτικο δειλινό του 2010, το απαράμιλλης ομορφιάς θέατρο του τέλους του 5ου αιώνα π.Χ. υποδέχθηκε ξανά το κοινό για παράσταση μετά από 2.300 χρόνια!

Το φεστιβάλ ξετυλίγει το κουβάρι του χρόνου δυόμισι χιλιετίες πίσω, όταν οι Αθηναίοι πολίτες, μαζί με τους Ηφαιστιείς και τους προσκυνητές του Καβειρίου απολάμβαναν τραγωδίες στο λίθινο θέατρο της Ηφαιστείας.

Στις ίδιες θέσεις του αναστηλωμένου πλέον θεάτρου θα καθίσετε κι εσείς για να παρακολουθήσετε επιλεγμένες παραστάσεις που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα του χώρου. Ζήστε τη συγκλονιστική εμπειρία, να προσεγγίζετε το θέατρο λίγο πριν την παράσταση, την ώρα που δύει ο ήλιος, παρακολουθώντας τον κόσμο να ανηφορίζει σιωπηλά, σχεδόν κατανυκτικά, με μια αίσθηση που επιβάλλει ο ίδιος ο τόπος, αλλά και η προσεκτική διοργάνωση του Δήμου.

Αν έχει φεγγάρι, η αυγουστιάτικη πανσέληνος ρίχνει προβολέα στην ορχήστρα και τα τριζόνια της νύχτας σιγοντάρουν τον μονόλογο της Μήδειας ή το τσέλο και την κρητική λύρα στην σκηνή.

Ένα φεστιβάλ που μοιάζει να ταξιδεύει σε καιρούς του Αιγαίου παλιούς...

Pin It